Calculator BMI (IMC)

Adauga pe iGoogle | Blog | DEMO Gadget

Calculator BMI (IMC)

Calculator BMI (IMC)

Si inca un calculator al indicelui de masa corporala (body mass index), romaneste IMC si engleza BMI. La fel ca si celelalte, introduceti greutatea dvs in kilograme si inaltimea in centimetri. Click pe butonul gadgetului (Let’s see) si gadgetul va afisa indicele de masa corporala (BMI) precum si un sfat referitor la sanatatea dvs.
In exemplul din poza, pentru 90 kg si 180 cm, BMI=28; sfatul este You are very fat, do something before it’s too late. Retineti, totusi, ca gadgetul nu are de unde sa stie daca sunteti numai muschi sau numai grasime, asa ca sfatul de mai sus poate fi eronat. Eu personal stiam ca greutatea optima pentru barbati este numarul de centimetri ai inaltimii (in kilograme), peste 1 metru, iar pentru femei este aceeasi valoare minus 10 (kg). A.i., pentru o inaltime de 180 centimetri, greutatea optima a barbatului ar trebui sa fie 80 kg iar a femeii 70 kg. Banuiesc ca din punct de vedere al sanatatii, deoarece in ziua de azi unele modele (femei) au si 60 kg la aceasta inaltime, pe cand unii barbati trec de 100.
Concluzia e ca nu stii ce sa mai crezi, sau intre ce sa alegi: vrei sa arati bine (conform “standardelor” zilelor noastre) sau vrei sa fii sanatos?!

Advertisements